14 Mayıs 2018 Pazartesi

Limon İle Gelen Güzellik

Sağlıklı bir yaşam için önceliğimiz beslenme olmalıdır. Tıka basa yemektense az ama öz gıdalara yönelmeliyiz. Sadece yemekle mi gıdaları almalıyız? Tabi ki hayır! Sebzeler ve meyveler içlerinde dünyalar dolusu mucizeyi taşıyor. Bunlardan bir tanesi de limon...

Limon, güzel kokusu ve ferahlatıcı etkisinin yanı sıra cildimiz ve sağlığımız içinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. İşte limonun cildimiz için mucizevi faydaları...

Dirsekleriniz, dudaklarınız ve dizleriniz mi kuruyor? Kurtarıcınız bir dilim taze limon. Güzelce kuru bölgeye yedirin ve biraz beklettikten sonra yıkayın. Pürüzsüzleştiğini göreceksiniz. Üstelik limonu zeytinyağıyla karıştırıp saç bakımınız için de kullanabilirsiniz.

Limonun içinde sitrik asit mevcuttur. Sivilcenizin üstüne limonu uygulayıp uyuyun. Sabah kalkıp yıkayınca küçüldüğünü ve hatta yok olduğunu göreceksiniz. Ciddi akne problemleri içinse doktora danışmanızda fayda var.

Sık sık oje sürmek tırnak yapısını güçsüzleştirir. Bir de aseton kullandığımız için işler daha da zorlaşır. Gece yatmadan önce iki damla zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp tırnaklarınıza sürün. Sonra da ince bir eldiven giyip uyuyun. Sabah sonuçlara inanamayacaksınız!

Dişlerinizi beyazlatmak için de pahalı ürünlere servet dökmenize gerek yok. Limon suyu ve karbonatı karıştırarak çok etkili ve doğal diş beyazlatıcı elde edebilirsiniz.

Limonun yağ emici özelliği vardır. Yatmadan önce bir parça pamuğa limon suyu damlatın ve yüzünüzü tonik gibi silin. Hem cildin yağını alacak hem de canlılık verecektir. Tabii sildikten sonra yıkamanız da fayda var. Zira limon uzun süre kaldığında kurutucu etkiye yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder