20 Mart 2018 Salı

Sivilce İzleri Nasıl Yok Edilir? ( Doğal Yöntemler )

Sivilce İzleri Nasıl Yok Edilir
Sivilce izlerini yok etmenize yardımcı olacak bir çok krem ve jel bulabilirsiniz fakat kimyasal içerikli olan bu ürünler hızlı bir şekilde sivilce izlerini kaybederken, zaman zaman farklı yan etkiler gösterebilmekte ve istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedirler.

Cildiniz aşırı duyarlıysa yada kalıtsal bir hastalığınız mevcutsa, sivilce izlerinin tedavisinde sizlere sunacağımız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Sivilce izlerinin tedavisinde en başarılı yöntem hiç şüphesiz sivilce izleri oluşmadan önce önlem almaktır. Bunun için yapabileceklerinizin başında sivilce şikayetiniz başladığı anda beslenme alışkanlıklarınızı kontrol etmektir. Cildinizde sivilce oluşumu başladığını fark ettiğiniz an mümkün olduğunca cips, çikolata, bisküvi gibi abur cubur türü gıdaların tüketimini durdurmalısınız. Cildimde hiç sivilce oluşmasın diyorsanız bu tür besinlerin tüketmeyi bırakmanız sivilce önleyici bir faktör olabilir. Yüzünüzde gördüğünüz sivilceleri sıkarak patlatmamalısınız. Sivilcenin sıkılması, hem sivilcenin daha fazla büyümesine ve iz bırakmasına hemde yayılmasına neden olabilir.

Sivilce İzini Gidermeye Yardımcı Aloe Vera Maskesi

Aloe vera jeli içeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler nedeniyle çok eski zamanlardan beri özellikle cilt sağlığında bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır. Aloe vera bitkisinin yapraklarının içinden çıkarılan jel tek başına bile başta sivilce ve sivilce izleri olmak üzere bir çok cilt problemine iyi gelmektedir. Aloe vera jelini eczane ve kozmetikçilerde ambalajlı şekilde bulabilirsiniz. Ancak uzmanların tavsiyesi organik aloe vera jelinden yanadır. Organik aloe vera jelini aktarlardan veya canlı çiçek satan çiçekçilerden satın alacağınız aloe vera yapraklarından elde edebilirsiniz. Aloe vera maskesi çok pratiktir bekleme süresi hariç sadece bir kaç dakikanızı alacaktır. 1 tatlı kaşığı aloe vera jelini sivilce izlerinin üstüne sürün yarım saat bekleyin ve ılık suyla yıkayın. Bu işlemi sabah ve gece yatarken tekrarlayın. Sivilce izlerinin yoğunluğuna göre belli bir zaman sonra izlerin kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Sivilce İzlerine Karşı Salatalık Maskesi

Salatalık iyi bir doğal nemlendirici olarak bilinir fakat tek etkisi cildi nemlendirmek değildir. Salatalık yüksek miktarda A ve C vitaminleri ve magnezyum içermesi nedeniyle sivilce izlerinin tedavisinde de çok iyi sonuçlar vermektedir. Salatalık maskesi gayet kolay uygulanan maskelerdendir. Bir kaç dilim organik salatalık kesin, sivilce lekelerinin üstüne koyun ve yarım saat bekletip soğuk suyla cildinizi yıkayın.  Salatalığa karşı alerjiniz yoksa hiç bir yan etkisi yoktur. Bu işlemi istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

Sivilce İzleri İçin Patates ve Patates Suyu Maskesi

Mineral ve vitaminler açısından çok zengin olan patates, sivilce izlerini gidermenize yardımcı olacak çok etkili sebzelerdendir. Patates maskesi için birkaç dilim patatesi direkt olarak sivilce izlerinin üstüne koyun 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın. Patates suyu maskesi için ise bir büyük patatesi temizlediğiniz kabuğuyla beraber kaynatın ve cildi yakmayacak sıcaklığa gelecek kadar soğumaya bırakın. Ilık hale gelen patates suyunu sivilce izlerinize sürün ve 15 dakika bekleyip sıcak suyla yıkayın.

Sivilce İzleri İçin E Vitamini Kullanımı

E vitaminin cilde ne kadar faydalı olduğunu sanırım bilmeyen yoktur. Cilde faydalı olduğu kadar sivilce izleri içinde çok etkili E vitaminini kapsül olarak kullanmayı tercih edin. Bir E vitamini kapsülünü ikiye ayırın içinden çıkan jeli sivilce lekelerinin üstüne sürün. E vitaminini ayrıca günlük kullandığınız nemlendirici kreminize ilave ederek de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder