11 Nisan 2018 Çarşamba

Oje Sürmenin Püf Noktaları

Yaz geldi, karamsar renkler yerini cıvıl cıvıl gökkuşağına bıraktı. Hayatın her yeri renklenir de tırnaklarımız durur mu? Çeşit çeşit ojeler rafları süslüyor ve onlara kayıtsız kalamıyoruz. Ama her oje her tırnağa gelmez, oje sürmek de hata kabul etmez.

Oje sürerken vurmanız gereken üç darbe vardır. Fırçayı ojeye daldırın, önce tırnağın ucuna sürün. Oje kendi yolunu bulacaktır. Siz sadece fırçayla yönlendirmeyi sağlayın. Fazla baskı uygulamamanız önemli.

Beyaz oje her kıyafete ve her tene uyum sağlar. Alacağınız ojenin kalın ve kaygan olmasına dikkat edin. Bunu fırçayı kapağın altına sürerek test edebilirsiniz. İnce yapılı ojeler pigment eksikliği gibi önemli bir dezavantaja sahip demektir.

Eski ve atmayı düşündüğünüz bir ruj fırçanız mı var? Harika! Onu taşmış ojeleri temizlemekte kullanabilirsiniz. Eski fırçanızı asetonun içine batırıp çıkarın ve nazikçe kenara değmiş ojeyi temizleyin. Hem ekonomik, hem de pratik!

Mümkün mertebe oje kurutucuları kullanmayın. Onlar hem tırnak yapınızı zamanla inceltir hem de tırnaklarınızın suyunu kurutabilir.

Ojeden önce baz kullanmayı alışkanlık haline getirin. Bu sayede oje daha kolay uygulanır. Ayrıca tırnaklarınızın renginin değişmesinin de önüne geçmiş olursunuz. Ellerinizde koca bir hayat var, en çok da bu sebepten ellerinize önem verin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder