25 Nisan 2018 Çarşamba

Tüm Cilt Tipleri İçin Doğal Cilt Maskesi Tarifleri

Cilt Maskesi Tarifleri
Canlı ve parlak bir cilde sahip olmak hayal değil! Cilt tipiniz nasıl olursa olsun doğru bakım yöntemleri ile düşlediğiniz yumuşacık ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Bakımlı bir cilde sahip olabilmeniz için sizlere sunacağımız tüm cilt tiplerine uygun ev yapımı cilt maskesi tariflerinden cilt tipinize ve cilt sorunlarınıza en uygun olan maskeyi tercih ederek düzenli olarak uygulamanız yeterli olacaktır.

Kuru Ciltler İçin Bal Maskesi

Yüzünüze bir miktar balı ince bir tabaka halinde sürün ve 15 dakika sonra soğuk suyla yıkayın. Ayrıca etkinliğini arttırmak için bala avokado ilave edebilirsiniz.

Cilt Sıkılaştırıcı Yumurta Maskesi

1 çorba kaşığı bal, 1 adet yumurta sarısı, yarım çay kaşığı badem yağı ve 1 çorba kaşığı yoğurdu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yüzünüze, alnınıza ve dekolte bölgenize uygulayın ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Bu maske cildinizi sıkılaştıracağı gibi cildinizin nem dengesini de düzenleyecektir.

Renk Açıcı ve Nemlendirici Muz Maskesi

Cildiniz mat bir görünüm aldıysa ve cildinizi eski ışıltısına kavuşturmak istiyorsanız muz maskesini mutlaka denemelisiniz. Yarım muz ve 1 tatlı kaşığı balı macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yarım çay kaşığı şeker ilave ederek yüzünüze masaj yaparak sürün ve 10 dakika sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Nemlendirici Salatalık Maskesi

1 kaşık yoğurt ve yarım rendelenmiş salatalığı iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekleyip yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi uyguladığınızda cildiniz bolca nemlenirken, doğal ve canlı bir görünüm kazanacaktır.

Hassas Ciltler İçin Yulaf Ezmesi Maskesi

Tahriş olmuş cildiniz varsa bu maskeyi kullanabilirsiniz. 1 kaşık yoğurda bir miktar yulaf ezmesi ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayın ve 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Not : Tahriş olmuş ciltler, bakımı en zor cilt tipleridir. Cildinize maskeyi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve öncelikle cildinizin çok küçük bir bölümünde maskeyi test edin.

Gençleştirici Şeker Maskesi

Fazla yenildiğinde yaşlandırma etkisi olan şekerin cilde uygulanması halinde tam tersine kırışıklık giderici ve gençleştirici etkisi bulunmaktadır. Sizde kırışıklıklarınızdan kurtulmak, daha genç ve sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız şeker maskesini mutlaka denemelisiniz. Yarım çay bardağı ılık suya 4 çay kaşığı şeker ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız kürle yüzünüze ve alnınıza 5 dakika boyunca masaj yapın ve 5 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder