18 Haziran 2018 Pazartesi

Sağlıklı Bir Cilt İçin Gerekli Vitaminler

Vitaminler
Vitaminler cilt sağlığının korunmasında ve dengelenmesinde en önemli faktörlerdendir. Bu nedenle cilt dostu vitaminlerin hangi besinlerde bulunduğunu ve faydalarını sizler için araştırdık.

A Vitamini:

A vitamininin dokuları onarma sürecine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca cildin esnekliğini korur ve cildin kurumasını önler. Düzenli bir şekilde A vitamini alımında cilt nem dengesini korunabilmektedir. A vitamini yumurta, süt ürünleri ve balık yağında bulunan bir vitamin türüdür. Ayrıca ıspanak, brokoli ve havuç gibi sebzelerde de bulunmaktadır.

B Vitamini:

B vitamini saç ve cilt sağlığı bakımından önem arz eden bir vitamin türüdür ve genel olarak yeşil sebzelerde bulunmaktadır. Ayrıca yoğurt, kepek ve buğdayda da bulunmaktadır.

C Vitamini:

C vitamini göz ve cilt sağlığı için önemli bir vitamindir ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırmaktadır. Antioksidan özelliği ile yaşlanmaya karşı da etkin olan vitamin C, kolajen üretimini desteklerken, pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kişiler arasında oldukça ilgi gören bir vitamin türüdür. Üzüm, mango, limon, karnabahar, brokoli, salatalık ve domates c vitamini bakımından zengin besinlerdir.

 E Vitamini:

Sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı olan E vitamini, cilt yaşlanmalarına karşı direnç sağlamak için önemlidir. Yer fıstığı, badem ve zeytin gibi besinlerde bulunmaktadır.

K Vitamini:

Yeterli miktarda alınan K vitamini ile cilt sağlığına olumlu katkı sağlanmaktadır. Özellikle yeşil sebzelerde bulunan bir vitamin türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder