26 Mart 2018 Pazartesi

Cildin Tazeliğini Koruyan Besinler

Keşke cildimizin yer çekimine karşı koymasını sağlayan bir makine üretilseydi. Maalesef şimdilik kozmetiğe ve güzellik merkezlerine mahkumuz. Ama güzelleşmenin yolu bunlarla sınırlı değil.
 
Pürüzsüz bir cildin asıl meselesi düzgün beslenmeden geçiyor. Her şeyi yemek sağlık getirir sanılsa da işin aslı öyle değil. Gelin cildimiz için en faydalı besinleri öğrenelim! 

Cilt sağlığı için lifli gıda tüketimi çok mühimdir. Lifli besinler vücuttaki toksinleri temizler. Bu anlamda kereviz, enginar ve brokoli  en temel yardımcılarımız dır. Bir zamanlar sebzenin kokusundan bile rahatsız olan biriydim. Tabii bu durum mucizeleri görene kadardı. Cildiniz sahiden gençleşecek, emin olun.   

Kefir ise cildin yağlanmasını dengeliyor. Ayrıca kepek önleyici ve saç tellerini güçlendirici etkiye sahip. Badem ise yine saçları ve aynı zamanda tırnakları onarıcı güce sahiptir. Kuru yemişlerin çoğu ve kırmızı et vücuttaki akne izi gibi yaraları onarma gücü taşırlar.   

Bitter çikolata zararlı abur cubur tayfasına dahil değil. İçinde bulunan kakao atardamarları genişleterek kanın akışını güçlendiriyor. Bu sayede cilt kan yönünden daha hızlı ve eksiksiz besleniyor. Bu da cildin güzelliğini katlayarak çoğaltıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder