27 Mart 2018 Salı

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler
Hemen herkes hayatının bir döneminde kepek problemi ile karşı karşıya kalmıştır. Kepek saçlarımız için önemli bir sağlık problemidir ve tedavisi bir hayli zaman alır.

Saç derisinin kaşınması ve omuzların üzerine kar gibi yağması gibi görsel ve fiziksel açıdan çok rahatsız edici bir problem olan kepek saç sağlığını da olumsuz şekilde etkilemektedir. Kepekli saçlar çok daha çabuk incelir, kırılır veya dökülür. Bu nedenle kepekle mücadelede zaman kaybedilmemeli ve bir an önce kepek problemi tedavi edilmelidir.

Kepek ile mücadelede öncelikle kepeğin kaynağının tespit edilmesi gerekmektedir. Örneğin, nemsiz kuru saçlar kepek oluşumunu hızlı bir şekilde tetikleyecektir. Bu nedenle saçlarımızın nemsiz kalarak kurumasını önlemeliyiz. Ayrıca düzensiz uyku, stres, hava kirliliği, mevsim geçişleri, bilinçsiz yapılan diyetler, aşırı kimyasal saç ürünü kullanımı, kuru ve yağlı ciltlerde kepek oluşumunu destekleyen diğer faktörlerdir. Tüm bu etkenleri en aza indirerek kepek ile mücadelenizi kolaylaştırabilir ve sizlerle paylaşacağımız doğal yöntemleri kullanarak da kepekten büyük oranda kurtulabilirsiniz. Not: Kullanacağınız ürünler her ne kadar doğal olsa da bu ürünlere karşı herhangi bir alerjinizin bulunup bulunmadığını mutlaka tespit etmenizi tavsiye ederim.

Hindistan cevizi yağı ve limon suyu 


Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu karıştırarak elde edeceğiniz kürü kullanarak kepek problemi ile mücadele edebilirsiniz. Eşit miktarlarda ki Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu karıştırarak hazırladığınız kürü saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda kepek önleyici bir şampuanla saçlarınızı yıkayınız. Mümkünse bitkisel bir şampuan tercih ediniz.

Çemen otu tohumu

Çemen otu tohumu çok eski zamanlardan beri kepek kürü olarak kullanılmaktadır. Çemen otu tohumu kürü için bir avuç çemen otu tohumunu bir gün öncesinden bir bardak suda bekletiniz. Yumuşayan çemen tohumlarını ezerek macun kıvamına getirip saçınıza yedirerek sürünüz. En az bir saat beklettikten sonra yine bitkisel bir şampuan ile saçınızı yıkayınız.

Karbonat Maskesi

Karbonat maskesi de kepeğe karşı oldukça etkili bir yöntemdir. Bir çorba kaşığı karbonata bir miktar su ilave ederek macun haline gelene kadar karıştırınız. Macun kıvamına gelen karışımı saçınıza uygulayınız ve yarım saat beklemeye bırakınız. Süre sonunda saçınızı şampuan ile yıkayınız. Bu maskeyi ayda bir yada iki defa uygulayabilirsiniz.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı da doğal bir kepek savardır. Tek yapmanız gereken bir kaç damla çay ağacı yağı ile saçınıza masaj yapmak ve beş on dakika bekleyerek saçlarınızı yıkamak.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi ile de kepekten kurtulabilirsiniz. Eşit miktarda su ve elma sirkesini karıştırın ve saçınıza uygulayın. Yarım saat sonra saçınızı yıkayarak durulayın.

Neem ağacı yaprağı

Dört yada beş adet neem ağacı yaprağını bir miktar suda, suyun rengi tamamen yeşil olana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı saçınıza uygulayıp ve 45 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuan ile yıkayın. Hem saç derinizde kepek nedeni ile oluşan kaşıntıdan kurtulduğunuzu hemde saçlarınızın daha nemli olduğunu fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder