17 Nisan 2018 Salı

Alın Kırışıklıklarının Nedenleri ve Kırışıklık Giderme Yöntemleri

Kırışıklık Giderme Yöntemleri
Alın kırışıklıklarının yaşlanmadan kaynaklanan nedenlerden dolayı oluştuğunu hemen herkes bilir, fakat tek belirleyici etken yaşlılık değildir.

Yaşlanmayla birlikte, sigara ve alkol kullanımı, dengesiz beslenme, hareketsiz yaşam ve çevresel faktörler gibi bir çok etkende gerek alındaki gerekse cildin diğer bölümlerinde ki kırışıklıkları tetiklemektedir. Dolayısıyla yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişiklikler ve bazı bakım yöntemlerini kullanarak hem yaşlanmayı hemde kırışıklıkları geciktirmeyi başarabilirsiniz.

Alın kırışıklığının başlıca nedenleri

Öfke : Mutlaka her insan zaman zaman öfkelenir fakat; "öfkeyle kalkan zararla oturur" sözünün ne kadar doğru olduğu burada da karşımıza çıkıyor. Öfkelenmek yüz ve alın kaslarında gereksiz kasılmalara neden olacağı için, ne kadar az öfkelenirseniz alnınızdaki çizgilerin oluşması o kadar çok gecikir.

Güneş : Uzun süre güneş altında kalmak alın kırışıklıklarının oluşumunda önemli bir faktördür. Güneş kremi kullansanız bile çok uzun süre güneş altında kalmamaya dikkat ediniz.

Beslenme : Sağlıksız beslenme veya beslenme yetersizliği alında kırışıklık oluşmasına neden olur. Beslenmenizi sağlıklı ve düzenli hale getirmeye özen gösterin.

Yaşlanma : Yaşlanma cildi olumsuz yönde etkiler sadece kırışıklıklar değil akla gelebilecek her türlü cilt problemi yaşlanma ile birlikte ortaya çıkmaya başlar. Yaşlanmayı tamamen durduramayız fakat yukarıda da az çok belirttiğimiz gibi, hayatınızda ve yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişiklerle hatırı sayılır derecede geciktirebilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak alındaki kırışıklıkları engelleme yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Alın Kırışıklıklarını Engellemek Ve Gidermek İçin En iyi Yöntemeler

Sağlıklı Beslenin :

Sağlıklı beslenme hem yaşlanmayı geciktirmede hemde kırışıklık gidermede çok önemli bir faktördür. Zayıflamak ve formda kalmak için yaptığınız diyetler eğer sizi aç bırakıyorsa ve yeterli beslenemiyorsanız alnınızda kırışıklık oluşması kaçınılmaz olacaktır. Diyete başlarken bol sebze, meyve ve lif içeren gıdalardan oluşan diyet programlarını seçerek hem formunuzu koruyabilir hemde yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

Yüz yogası yapın

Alındaki kırışıklıklarını gidermede yüz yogası çok etkili bir yöntemdir. Yüz yogası alındaki ve yüz bölgesindeki kasların çalışmasını ve cildin daha sıkı olmasını sağlar ve aynı zamanda alındaki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Yüz yogasını nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sizin için bir yüz yogası öğretici videoyu yazımızın ekinde paylaşıyoruz. Videoyu izleyerek yüz yogasının nasıl yapılacağını ve alındaki kırışıklıklar için hangi egzersizlerin uygulanacağını öğrenebilirsiniz.

Cilt maskelerini kullanın

Farklı cilt tipleri için farklı cilt maskesi tarifleri bulunmaktadır. Kırışıklık için hazır maskeler kullanabileceğiniz gibi ev yapımı doğal maskeleri de tercih edebilirsiniz. Kırışıklık maskesi için kullanabileceğiniz en etkili doğal ürünler : Aloe vera, papaya, muz ve yumurta akıdır. Bu malzemeleri kullanarak doğal maskeler hazırlayabilirsiniz.

Yaşlanma karşıtı ürünler kullanın

Alın kırışıklıklarını gidermek için jel, krem veya serumlardan oluşan yaşlanma ve kırışıklık karşıtı ürünler kullanın. Bu tür ürünleri bir dermatoloğa veya eczanenize danışarak kullanmanız gerektiğini ayrıca hatırlatırız.

Kötü alışkanlıklardan ve stresten uzak durun

Aşırı yorgunluk, uykusuzluk, stres, Alkol ve sigara kullanımı, yaşlanmayı ve kırışıklığı önemli derecede tetikleyen diğer faktörlerdendir. Sakin ve pozitif olmaya çalışın, uyku düzeninize dikkat edin, sigara ve alkolü bırakamıyorsanız bile ciddi derecede azaltın. Ara sıra derin nefes egzersizleri yapın ve mümkünse azda olsa spor yapın.

Ağır makyaj yapmaktan kaçının

Ağır makyaj yapmaktan mümkün olduğunca uzak durun. Her zaman kaliteli makyaj ürünleri kullanın. Kalitesiz makyaj ürünleri cildinize ciddi zararlar verebilir. Eğer yapabiliyorsanız zaman zaman hiç makyaj yapmayın ve cildinizi dinlendirin. Makyajı cildinizde çok uzun süre bekletmeyin ve mutlaka her gece makyaj temizliğini yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder