15 Nisan 2018 Pazar

Genç ve Güzel Görünmenin Püf Noktaları

Bazı insanlar yaşlarını asla göstermezler, bazıları da ne kadar çabalarsa çabalasın hep olduğundan daha yaşlı gösterir. Yaşını veya yaşından büyük gösterenler belki de yanlış bir yol izliyorlardır. Ne dersiniz?

Sizler için genç görünmenin sırlarını araştırdık ve bulduk. Genç ve güzel görünmek istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka bilmelisiniz.

Spor Salonlarında Geçirdiğiniz Zamanı Azaltın

Genç görünmek için zamanınızın büyük bölümünü spor salonlarında mı geçiriyorsunuz? Çok spor yapmak fit bir vücuda sahip olmanızda mutlaka önemli bir faktördür. Fakat genç görünmeniz konusunda kesinlikle tam tersi bir etki gösterecektir. 40 yaş üstü atletik ve fit insanlar, fit olmayan insanlara göre daha yaşlı görünmektedirler. Bunun nedeni ise ciltlerinin altında daha az yağ bulunmasıdır. Çok yağ cilt için zararlıdır fakat çok az yağ olması çok daha fazla zararlıdır. Bu nedenle daha genç görünmek için spor salonlarında geçirdiğiniz zamanı mutlaka azaltmalısınız.

Araç Kullanırken Vuran Güneşe Dikkat Edin

Özellikle yaz aylarında araç kullanırken, yüzümüz saatlerce hep aynı yönden güneşin etkisinde kalmakta ve cildimiz güneşin etkisinden plajda güneşlendiğimiz zamankinden çok daha fazla olumsuz etkilenmektedir. Araç camından yansıyan güneşin, zararlı ışınları cildinize çok fazla nüfuz edebilir. Buda cildin daha çabuk kırışmasına ve yaşlı görünmesine neden olur. Bu etkilerden korunmak için iki seçeneğiniz mevcut. Araç kullanırken ya yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanın yada aracınızın camlarına UV filtreli film çektirin.

Cildinizi Bolca Nemlendirin

Dermatologlar, 25 yaşımıza girer girmez cildimize nem kazandırmamızı önerirler. 25 yaş cildin yaşlanmaya başladığı ve kolejenini, elastikiyetini ve yumuşaklığını kaybetmeye başladığı yaştır. Dolayası ile cilt bakımına ve cildinizi bolca nemlendirmeye 25 yaşınızdan itibaren başlamalısınız. Cilt tipinize göre seçeceğiniz nemlendirici krem veya kimyasal yada doğal cilt maskeleri ile cildinizi bolca nemlendirerek cildinizin taze kalmasını sağlayabilir ve cildin yaşlanmasını geciktirebilirsiniz.

Yüz Gerdirme Operasyonu Yaptırın

40 yaşın üstündeyseniz, kırışıklık ve derin çizgilerle doğal yöntemlerle mücadele edemiyorsanız kalıcı çözüm için yüz gerdirme operasyonu yaptırmanız gerekebilir. Ancak bu hem biraz maliyetli bir yöntemdir ve çok nadiren de görülse ameliyat sonrası bir takım komplikasyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Botoks Uygulamasını Deneyin

Botoks yaşlanan ve kırışıklık oluşan ciltler için hızlı ve etkili bir yöntemdir. Uzman estetisyenler tarafından kırışıklık olan bölgelere, ilaç enjekte edilerek, sinir uçlarında salgılanan asetilkolin adındaki bir maddenin salınımı önlenir ve cilt gerginleştirilerek kırışıklıklar giderilir. Botoks uygulamasını belirli periyotlarla tekrarlamanız gerekebilir çünkü botoks, yüz gerdirme ameliyatları gibi kalıcı bir çözüm değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder