13 Nisan 2018 Cuma

Ciltteki Koyu Leke ve Kızarıklıkları Gidermenin Doğal Yolları

Vücudun en büyük organı olan cilt, ayni zamanda en çok ihmal edilen organdır. Toksinler, kirleticiler, hormonlar vb, faktörler cildimizle ping pong oynuyor. Tatsız şeyler ortaya çıkmaya başladığında bu bir sürpriz olmaktan çıkıyor ve aynalar, oturup fark ettiğimizde farklı bir masal anlatıyor.

Ancak, cildimiz çok bağışlayıcıdır ve ağırlamayı sever. Koyu lekeler, kızarıklık ya da düzensiz bir cilt tonu cildin canlılığını yitirmesine sebep olur, ancak küçük bir bakım ve pahalı olmayan ilaçlar parlaklık ve pürüzsüzlüğü geri getirecektir. Bu bağlamda, burada, düşük çabalarla koyu lekeleri gidermek için bazı doğal ilaçlar sunmaktayız.

Koyu Lekeler:

Koyu lekeler, genç erişkinler arasında sık karşılaşılan bir cilt problemidir ve endişe verici olmasa da özgüvenlerini düşürür. Sivilce, lekeler ve siyah noktalar koyu lekelerin başlıca nedenidir. Ayrıca, bunlar güneşe maruz kalma ile artabilir. Bu nedenle, güneşten korumak için güneş kremi kullanın ve rahatlamayı görmek için bunu düzenli olarak uygulayın.

Limon suyu muhtemelen herhangi bir nedenden kaynaklanan koyu lekelerin giderilmesi için en iyi çözümdür. Doğal olarak asidiktir ve ağartma maddeleri ile yüklüdür, ciltte koyu renk lekelerde bulunan koyu pigmentleri siler. Etkilenen bölgede uygulanan pamuklu bir top üzerinde taze sıkılmış limon suyu ve 20 dakika bekletildikten sonra soğuk suyla yıkayın. Bunu 2 ay boyunca günde 2 -3 kez yapın, koyu lekeleri iz bırakmadan giderecektir.

Çıplak deride olgun bir papaya hamurunu kullanmak, o çirkin koyu lekelerden kurtulmanın garanti yoludur. Doğrudan uygulayın ve 15 dakika bekletin, soğuk su ile durulayın.

Cilt kızarıklığı:

Cildin kızarıklığı, güneş yanığı veya alerjiden ötürü geçici veya kronik cilt problemlerine neden olan iritasyondan kaynaklanıyor. Fazla kan toksinlerden uzak durmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için cildin yüzeyine doğru akar.

Cildin kızarıklığı göze batar. Su veya pürelenmiş meyveyi yüz kili ile karıştırın ve bu kalın kil maskesini etkilenen bölgeye 20 dakika boyunca uygulayın. Ilık su ile durulayın.

Düzensiz Cilt Tonu:

Düzensiz cilt tonunu veya aşırı pigmentasyon, cildinizi kirleten melanin pigmentinin aşırı üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Çok fazla güneş, hormonal dengesizlikler vb. faktörler düzensiz cilt tonuna sebep olabilir.

Cildiniz için güneş kremi ve nemlendirici kullanıp yeterli miktarda su içmek, cildinizin tonunu düzeltme yolunda çok önemli bir adimdir.

Güneş veya yara izi nedeniyle düzensiz bir cilt tonunuz varsa, doğal bir exfoliyatör olan karbonat ile pul pul olan cildi hafifçe kaşıyarak cildinizin homojen bir ton kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Cilt tonunuzu düzeltmek için başka ev çözümleri arıyorsanız mutfaktan başka bir yere bakmayın, bir yoğurt maskesi ihtiyacınız olan her şeydir. Yoğurt, cildi pul pul dökmek ve cilt tonunu arttırmak için doğal bir cilt beyazlatıcıdır. Haftada 4-5 defa kullanmakta sakınca yoktur.

Koyu lekeler, kızarıklık ve düzensiz cilt tonlarından, gurur duyabileceğiniz, gösterişli bir tene geçiş yapmanın anahtarı bunlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder