25 Ekim 2018 Perşembe

Elleri Gençleştirmenin Püf Noktaları

Kadınlar her gün onlarca işle uğraşırken farkında olmadan elleri yıpranır. Bu öyle üzücü bir durumdur ki yaşlanma karşıtı kremleri ilk önce ellerimizde kullanırız. Oysa ki temel sebepleri bilirsek, çözüme ulaşmak da o kadar kolay olur. Ellerimiz neden yaşlanıyor ve nasıl durdurabiliriz gelin öğrenelim...

Gün içinde bulaşık, yemek ya da bunun gibi birçok iş yaparız. Hiçbir şey yapmasak bile dışarıdayken çantamızdan ıslak mendil çıkarır elimizi sileriz. Tüm bu işlemler ellerimizin nem dengesini olumsuz yönde etkiler. Keşke vücudumuzda basınca nem salgılayan bir düğmemiz olsaydı. Şimdilik böyle bir şey mümkün olmadığına göre çantamızda her daim nemlendirici krem bulundurmalıyız.


İnsan yaşı ilerledikçe cildin dokusu da değişir. Kırışmaya ve hasar görmeye başlar. Bizse bunu sadece yüzümüzde algılarız. Oysa ki beden bir bütündür. İyisi mi bakım ürünlerimizi ellerimize de uygulayalım. Bu dünyada ellerimizle yakalayacağımız daha çok güzel günler var.

Peeling cildin ölü derisini atmak için gerçek bir silahtır. Bu silahı kullanın. Haftada bir kez yapacağınız peeling sayesinde ellerinizin canlılığı yerine gelecektir. Bir de bulaşık yıkarken bulaşık eldiveni kullanırsanız bakım konusunda bir adım öne geçtiniz demektir.

Soğuk günlerde ayazdan, sıcak günlerde ise güneşten korunun. Ellerinizdeki lekelerin çoğu güneş lekesidir. Yıllar geçtikçe eldeki damarlar da belirginleşir. Bu yüzden kışın pamuklu bir eldiven kullanın. Yazın ise mümkün olduğunca güneşin altında kalmaktan kaçının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder