20 Ekim 2018 Cumartesi

Her Zaman Güzel ve Bakımlı Görünmenin Püf Noktaları

Bir kadın çalışırken, gezerken, eğlenirken ve hatta uyurken yani kısaca günün her anında moral ve motivasyonu nasıl olursa olsun mutlaka güzel ve bakımlı görünmelidir.

Her zaman güzel kalabilmenize yardımcı olacak püf noktalarını sizlerle paylaşıyorum. Bu pratik tüyoları uyguladığınız taktirde her zaman güzel ve bakımlı olmaya aday bir bayansınız.

Sürekli oje yenilemeyi sevmiyorsanız açık renkler tercih edin. 

Ucu çıkmış ojeler, kötü ve bakımsız bir görünüm sergilenmesine neden olur. Oje, kolay aşınan ve dayanıklılığı çok az olan bir formüle sahip olduğu için ömrü en fazla 2-3 gündür. Çok güzel bir kadın olsanız bile, uçları çıkmış ojeler sizi bir anda bakımsız bir havaya sokacaktır. Bu yüzden ya ojelerinizi sık sık yenileyin ya da yenilemekten üşeniyorsanız bordo, kırmızı, siyah gibi göze çarpan renkler yerine beyaz, uçuk pembe gibi açık tonları tercih edebilirsiniz

Makyaj altı bazı kullanın, makyajınız akmasın! 

Makyaj her kadına yakışır ve farklı bir hava katar. Akmadığı sürece her an güzel görünmenizi sağlar. Makyaj yaptıktan sonra özellikle göz kapaklarında çizgi halinde biriken farlar, ya da kaşların hemen altında paralel bir çizgi halinde duran ikinci bir eyeliner güzel değil, aksine hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu sebeple yağlı bir cilde makyaj yapılacaksa, makyajın kalıcılığını arttırmak için öncelikle baz kullanılması yerinde bir tercih olacaktır.

Makyajınızı temizlemeye üşeniyorsanız temizleyici mendil kullanın. 

Uzun ve yorucu geçen günlerin sonunda, kendinizi bir an önce yatağa bırakmak isteyebilirsiniz. Ancak ne kadar yorgun olursanız olun, kesinlikle makyajınızı silmeden uyumayın. Makyajınızı silmeden uyuduğunuzda cildinize büyük bir kötülük yaparsınız. Bütün yüzünüzü temizlemek için dakikalarca uğraşmak istemiyorsanız, pratik olan makyaj temizleme mendillerinden destek alabilirsiniz. Bu sayede sabah kalktığınızda cildiniz daha aydınlık ve temiz görünmüş olur.

Diş temizliğinize önem verin, bolca gülümseyin! 

Sıcak ve güzel bir gülümseme sizi bir yıldıza dönüştürebilir. Bu nedenle ağız sağlığına gereken önemin gösterilmesi şarttır. Dişleri günde en az iki kez fırçalamak gereklidir. Ağız bakımının şu şekilde olması gerekir; önce diş ipi, ardından fırçalama, son olarak da gargara ile bitirilmelidir. Ayrıca düzenli olarak doktor kontrollerine gidilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Çantanızda saç fırçası mutlaka olsun! 

Saçlarınızın gün içerisinde taranma ihtiyacı var ise çantanızda mutlaka küçük saç fırçası bulundurmak mantıklı olacaktır. Böylece gün boyunca, ihtiyaç duyduğunuz her an saçlarınızı tarayıp güzel ve bakımlı görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Bakımsız kaşlarla dolaşmayın! 

Kaşlar, yüz şekline göre kalın ya da ince olabilir. Kişinin tercihine bağlı olarak şekillenen kaşlar, ister ince olsun ister kalın, kesinlikle bakımsız görünmemelidir. Yüz şeklinize uygun kaş modeli için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ayrıca kuaföre gidecek vaktiniz yoksa kesinlikle çıkmış kaşlar ile gezmeyin. Şeklini bozmamaya özen göstererek, bir cımbız yardımıyla, özenle kaşlarınızı almayı deneyebilirsiniz. Bu sayede daha bakımlı görünebilirsiniz.

Duruşunuzu düzeltin, kendinize güvenin! 

Güzellik, bazen sadece özenli bakım ve makyajla sağlanamayabiliyor. Buna ek olarak nasıl durduğunuz, nasıl yürüdüğünüz de çok önemlidir. Her zaman, özellikle topluluk içinde sırtınız dik, çeneniz yukarıda, başınız omuzlarınız ile aynı hizada olmalıdır. Böylece duruşunuzla etrafınıza farklı bir mesaj iletmiş olursunuz; “kendime güveniyorum”. Çok güzel ve bakımlı olmayan ancak dikkat çeken bazı kadınları özgüvenli duruşları bir adım öne çıkarır. Güzelliğinizin yanı sıra duruşunuzla da özgüven dolu mesajlar iletmeye hazır olun!

Dudaklarınıza gereken özeni gösterin! 

Pul pul olmuş, çatlamış, hatta yara olup kabuk tutmuş dudaklarla gezmek bakımlı görünmeye çalışan bir kadın için olumsuz bir durumdur. Dudakların pürüzsüz ve dolgun görünmesi için pratik yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Dudaklarınıza peeling yapmaya yetecek kadar toz şeker ve zeytinyağını karıştırıp dudaklarınızı biraz ovabilirsiniz. Ölü derilerden kurtulup, zeytinyağı sayesinde de dudaklarınızı nemlendirilmiş olacaksınız. Ayrıca doğal içerikli dudak bakım kremlerinden de faydalanabilirsiniz.

Yanaklarınıza biraz renk verin! 

Düzenli olarak makyaj yapan biri değilseniz ya da o gün içinizden hiç makyaj yapmak gelmiyorsa yüzünüzü birazcık olsun renklendirmek için allıktan yardım alabilirsiniz. Ten renginize uygun şeftali ya da pembe tonlarında bir allık sizi daha dinç ve canlı gösterecektir. 

Her zaman güzel kokun! 

Gün içerisinde koşuşturmaca da, özellikle yaz mevsimlerinde sıcağın da etkisiyle terlemek kaçınılmaz olur. Ancak ter kokusunu önleyebilirsiniz. Bunun için düzenli olarak bir deodorant ve sizi yansıtacak bir parfüm kullanmak gün boyu kendinizi temiz ve rahat hissetmenize olanak sağlar.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder